מיסים | אודות מסקלופדיה | דיני מסים | מיסוי בינלאומי | מיסוי מקרקעין | תכנון מס | מס-טיפ לשאלות | הרשמה למבזק המס | תקנון אתר | צור קשר
חיפוש מידע לפי א' - ב'

ניכוי הוצאות דמי פינוי

(02-02-16)
נכתב ע”י אלי דורון, עורך דין- ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון)- עמית משה כהן, עורך דין
שאלתך:

לאדם יש בבניין 2 חנויות אותן הוא משכיר לבעלי עסקים. האחד "דייר חופשי" המשלם שכירות בהתאם למחירי השוק. השני "דייר מוגן" המשלם דמי מפתח. עכשיו שולמו דמי פינוי מכובדים לדייר השני. שאלתי היא: האם ניתן לנכות את דמי הפינוי גם מהכנסות החנות הראשונה (שתיהן נמצאות באותו בניין). אשמח לקבל הפניה לפס"ד או הוראות ביצוע אם אפשר.
 
תשובתנו:
  1. סוגיית ניכוי הוצאות דמי פינוי דייר מוגן מוסדרת בכללי מס הכנסה (ניכויים מסוימים לבעלי בתים המושכרים בשכירות מוגנת), התשל"ח-1977 [להלן "התקנות"], שהתקין שר האוצר מכוח סמכותו על פי סעיף 20(א)(1) לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961.
  2. תחולת התקנות היא משנת 1975; ולאחר מכן הן תוקנו פעמים מספר, הן ביחס לשנת המס 1983 ואילך, והן ביחס לשנת המס 1985 ואילך.
  3. התקנות נועדו להסדיר את אופן ניכוי דמי פינוי, ששילם בעלים של נכס המושכר בשכירות מוגנת בשל פינוי הדייר המוגן.
  4. בתקנה 1א לתקנות נקבע, כי אם הנישום/המשכיר רכש את הנכס כשהוא פנוי; או, אם הוא רכש את הנכס כשהוא תפוס והפינוי נעשה לאחר תום 3 שנים ממועד הרכישה - יותר ניכוי דמי הפינוי, והוא ייעשה כדלקמן:
א. אם קיבל המשכיר באותה שנה דמי מפתח בשל השכרת בניין כלשהו - ינכה המשכיר את דמי הפינוי כנגד ההכנסה מדמי המפתח שקיבל.
ב. אם סכום דמי המפתח שקיבל המשכיר הוא נמוך מ-50% מסכום דמי הפינוי ששולם - יותר ניכוי דמי הפינוי כנגד דמי שכירות שקיבל המשכיר מבניינים אחרים שבבעלותו; וזאת, עד לניכוי השווה לסכום בשיעור 50% מדמי הפינוי.
ג. היתרה (50%) תנוכה בשנים שלאחר מכן: תחילה, כנגד דמי מפתח שקיבל המשכיר; ולאחר מכן, כנגד דמי שכירות, ובלבד שהיתרה הזו לא תנוכה כנגד הכנסות אחרות.
  1. בתקנה 1ב לתקנות נקבע, כי דמי פינוי, ששילם נישום בשל פינוי דייר מוגן ממושכר שנרכש כתפוס ושפונה לפני שחלפו שלוש שנים ממועד הרכישה, יופחתו בהתאם לשיעורי הפחת הרלוונטיים החלים על הנישום (שיעורי פחת בהתאם לתקנות הפחת, או השיעורים הרלוונטיים בהתאם לחוק מס הכנסה (תיאומים בשל אינפלציה ), התשמ"ה-1985 וכו'.
  2. מהאמור לעיל נובע, כי יתרת דמי פינוי, שהנישום לא ניכה בשנה הראשונה כנגד דמי מפתח (הסכום העולה על 50%), יותר ניכויה בשנים שלאחר מכן: תחילה, כנגד הכנסותיו מדמי מפתח; ולאחר מכן, כנגד הכנסותיו מדמי שכירות.
  3. אין לראות באמור משום חוות דעת ואין לסמוך על תוכנו ללא קבלת ייעוץ ספציפי.

 

 חזרה לקטגוריה  הדפס מאמר  שלח לחבר
שתף