מיסים | אודות מסקלופדיה | דיני מסים | מיסוי בינלאומי | מיסוי מקרקעין | תכנון מס | מס-טיפ לשאלות | הרשמה למבזק המס | תקנון אתר | צור קשר
חיפוש מידע לפי א' - ב'

מע"מ אזרחי

מס ערך מוסף או בקיצור מע"מ הוא מס מיוחד שממסה את יתרת הרווח הנובעת ממכירת מוצר או שירות לכל אורך שרשרת היצור והשיווק. הוא נקרא מס ערך מוסף משום שהוא ממסה את תוספת הערך שהצליחה הפירמה להשיג מאחזקתה במוצר.
 
הדבר נכון ליצרנים, שרוכשים מוצרי גלם ומוכרים את המוצר המוגמר במחיר גבוה יותר מעלות היצור, כך שאחוזי המס מתיחסים רק להפרש בין עלות היצור למחיר המכירה, ונכון לא פחות לסוחרים שרוכשים את המוצר המוגמר במחיר נמוך ומוכרים אותו במחיר גבוה יותר. כמו כן, גם נותני שירותים נדרשים לשלם מס ערך מוסף על מרכולתם ומותר להם להזדכות על הוצאות שונות שהם נדרשים לשלם במסגרת עבודתם.
 
כיום, שיעורו של מס ערך מוסף במדינת ישראל עומד על שש עשרה אחוזים אולם הנתון משתנה חדשות לבקרים בהתאם לצרכים השונים של המשק ועל פי החלטת ממשלת ישראל. לעיתים, בעתות משבר כלכלי בוחרת המדינה להעלות את שיעורו של מס הערך המוסף על מנת "לפצות" את עצמה על הירידה בשיעורי גביית המסים ולעיתים נהוג דווקא להוריד את שיעורי המס על מנת להניע את גלגלי המשק ולאפשר לו לצמוח בייתר שאת.  
 
כנגד המס ישנה ביקורת ציבורית נרחבת שכן בניגוד למס הכנסה שיטת המיסוי היא אינה פרוגרסיבית או יחסית ודווקא בני המעמדות הנמוכים, אשר נאלצים להשתמש בכל משכורתם למטרות צריכה,  מקדישים חלק גבוה יותר מהכנסתם לתשלומי מס ערך מוסף. כמענה לביקורת קבעו רשויות המס בישראל מספר מוצרי צריכה שעליהם לא משולם מס ערך מוסף. לכן מוצרים כמו ירקות ופירות, ריבית משכנתא, ושכר דירה, אשר מהווים מרכיב מרכזי בסל הצריכה של מעוטי היכולת, אינם כוללים רכיב מס ערך מוסף מה שמסייע למעוטי היכולת לצרוך אותם.
 
מס ערך מוסף אינו רעיון ישראלי והוא נהוג ברבות ממדינות העולם, אולם שיעור המע"מ משתנה בין מדינה למדינה כאשר מדינת ישראל נמצאת ב-"מקום טוב באמצע" קצת מתחת למדינות סקנדינביה הסוציאליסטיות בהן נהוג שיעור מע"מ של עשרים וחמישה אחוזים, ומעל מרבית מדינות ארצות הברית שבחלקן הגדול שיעור המע"מ הוא חד ספרתי. 
מס מיסוי
נמצאו 15 תוצאות
בית המשפט העליון קבע – הנסיעה בכביש 6 לא פטורה ממע"מ (26-07-18) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
ביום 15.7.2018 דחה בית המשפט העליון את ערעורו של יואל רונן על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו אשר דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגיש המערער נגד רשות המסים בעניין חיוב ציבור המשתמשים בכביש 6 בתשלום רכיב מס ערך מוסף על אגרת השימוש בו.
מה דין רכיב המע"מ כאשר צדדים להסכם לא התייחסו לרכיב זה? (18-07-18) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); סטס קפיליוביץ, משפטן
בפסק הדין שניתן לאחרונה (ביום 6/6/2018), נדרש בית המשפט המחוזי בתל-אביב (כבוד השופט נפתלי שילה), בין היתר, לסוגיית רכיב המע"מ כאשר הצדדים להסכם לא התייחסו לרכיב זה (ת"א 19830-03-15 אביב נ' שפיר הנדסה אזרחית וימית בע"מ).
החלטת מיסוי 1592/17 בעניין חבות במע"מ של תובע ייצוגי בגין גמול (04-01-18) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, טל חשוב, משפטן
יש לראות בגמול עבור פועלו של התובע המייצג במסגרת התובענה הייצוגית, כתמורה עבור שירות בעל אופי מסחרי אשר נופל בגדר החלופה הראשונה להגדרת "עסקת אקראי" שבחוק. על כן, על הגמול שנפסק לתובע המייצג יחול מס ערך מוסף בשיעור מלא.
חיוב במע"מ בגין מחילת חוב (27-12-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, דור שיוביץ, משפטן
מחילת חוב הינה עניין שבשגרה במשק וחברות מוחלות חובות מסיבות שונות לרעותן המקיימות איתן עסקים. מחילת חוב נובעת בדרך כלל בשל קושי עסקי שעברה חברה, בין אם מחילת חוב בהסכמה ובין אם במסגרת הליך של חדלות פירעון שבו מאושר הסדר נושים לחברה במסגרתו משולם לנושים סכום הנמוך מגובה החוב כלפיהם.
מס ערך מוסף בשיעור אפס (12-07-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, טל חשוב, משפטן
עניין חבות במע"מ בשיעור אפס מוסדר בסעיף 30 לחוק מע"מ המונה שורה של עסקאות עליהן מוטל מע"מ בשיעור אפס. משמעות קביעה זו היא כי העסקאות עצמן מוגדרות כחייבות במס אולם שיעור המס הינו אפס. מבין הסעיפים הקטנים שבסעיף 30 לחוק מע"מ, ראינו לנכון להתייחס לשני סעיפים העשויים להיות רלוונטיים ללא מעט חברות אשר עוסקות ב-"ייצוא שירותים".
להמשך קריאה על מס ערך מוסף בשיעור אפס
משקלה הראייתי של הרשעה פלילית בהליך אזרחי (11-05-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, חגי אפלקר, (רו"ח) משפטן
בעניין רע"א 9759/16 מג'די אבו מור נ' רשת המיסים דן בית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי שלא להתיר למבקשים, חברה ומנהליה, להביא ראיות לסתור את פסה"ד בהליך הפלילי.
תזכיר חוק מס ערך מוסף בעסקה לרכישת דירה מוטבת (02-07-14) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; דוד רוזנטל, משפטן
קבינט הדיור אישר אך לאחרונה תוכנית להורדת מחירי הדירות וזאת באמצעות מתן פטור ממע"מ לרוכשי דירה ראשונה. בהתאם לכך, פורסם תזכיר הצעת חוק מס ערך מוסף (הטבה במס בעסקה לרכישת דירת מגורים מוטבת), התשע"ד-2014. על מנת להוריד את מחירי הדיור בטווח הקצר, הוצע כאמור להוריד את תשלום המע"מ לשיעור 0 אחוז עבור רכישת דירה ראשונה, באופן שבו הקבלן לא יצטרך להעביר תשלומי מע"מ בגין מכירת דירות שביצע. פעולה שצפויה להביא לירידה משמעותית ומיידית במחירי הדירות, שכן רכיב המע"מ הינו מעל ל- 15% ממחיר הדירה.
בקשה לקבלת מענק עבודה (25-12-13) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; רימון זינאתי, עו"ד
למענק עבודה (מס הכנסה שלילי) עבור שנת המס 2012 עשויות להיות זכאיות שתי קבוצות: האחת - שכירים ועצמאים שבשנת 2012 מלאו להם 23 והיה להם ילד אחד לפחות שטרם מלאו לו 19. השנייה - שכירים ועצמאים ללא ילדים מתחת לגיל 19, ובלבד שמלאו להם 55 בשנת 2012.
להמשך קריאה על בקשה לקבלת מענק עבודה
הקמת עסק – טיפים למתחילים (15-02-16) נכתב ע"י צוות האתר
החלטתם להקים עסק עצמאי ולצאת ממעגל השכירים? מזל טוב! רק קחו בחשבון כי הקמת עסק עצמאי היא הליך מורכב שדורש התעסקות ומאמץ מצדכם. הנה מדריך קצר עם כמה טיפים חשובים שיוכלו לסייע לכם בדרך.
דיווח למע"מ על בסיס מזומן (21-10-14) נכתב ע"י משה רוזי
האם חובה לדווח למע"מ על בסיס מזומן או בטרם פירעון התקבול ?
12
מפת האתר | עורכי דין | דיני מיסים | קישורים מומלצים | חברה לבניית אתרים | חוקר פרטי