מיסים | אודות מסקלופדיה | דיני מסים | מיסוי בינלאומי | מיסוי מקרקעין | תכנון מס | מס-טיפ לשאלות | הרשמה למבזק המס | תקנון אתר | צור קשר
חיפוש מידע לפי א' - ב'

דיני מיסים


לכל מדינה ישנם דיני מסים משלה, אשר תקפים ומשתנים מארץ לארץ וממדינה למדינה בהתאם ל'שיקולים השונים לפי אופייה של המדינה והרשות האחראית בה על ענייני המיסים והמיסוי.

בעבר ובטרם התפתחות הטכנולוגיה בצורה מאסיבית היו מופעלים חוקי המיסוי של מדינות מסויימות על תושביהם בלבד, אך בעידן שבו הסחר פתוח והגבולות ברחבי העולם מטשטשים, ישנם רבים אשר עסקיהם ונכסיהם מצויים במדינות אחרות, כך הם נדרשים לשלם מס על פי חוקי מדינות שהם לא מדינות המגורים שלהן, או לחילופין ליצור תיאומי מס בין המיסים במדינת המקור למדינה האחרת.

לא תמיד זהו עניין פשוט, לפעמים קשה להבחין לאיזו מדינה על אדם מסויים לשלם את מיסיו ואף תחת אילו כללים, החזרים, דיווח וכו'. אם אדם בעל עסק אשר מתנהל בכמה אופנים אשר מתפרשים על פני יותר ממדינה אחת או מחוץ לגבולות מדינת המקור, מה שקורה במרבית העסקים אשר מבוססים על פעילות אינטרנטית, נדרש בעל העסק להתמצא במיסוי הבינלאומי לצד המיסוי במדינת המקור ולהתנהל בהתאם לחוקים של אילו.



החל משנת 2003 הונהגה בישראל שיטה הנקראת "מיסוי בינלאומי פרסונאלי" אשר משמעותה היא שתקנות המס חלות בהתאם למדינה בה בעל העסק הוא תושב קבע במרבית הזמן והמקום שבו מרכז חייו נמצא, או היכן שממוקמת מנהלת החברה – המקום ממנו מנהלים אותה באופן שוטף.

אם החלטות החברה וניהולה מהבחינה הדירקטוריונית מתרחשים בחו"ל, היא תהיה חייבת מס למדינה בה היא מנוהלת ולכן לא תהיה חייבת לשלם מס לרשות המיסים במדינת ישראל. אך חשוב לדעת כי אם החברה נרשמה בישראל, היא תאלץ בכל מצב ללא קשר למקום ממנו היא מנוהלת לשלם מס בישראל. ישנן מדינות בעולם אשר בחוקי המס שלהן נהוג לחייב במסימים את כל ההכנסות שמתבצעות בשטחן ואינן מתחשבות בתושבות של בעל ההכנסות. לפיכך, ולשם מניעת מצב שבו אדם ישלם מס על אותן הכנסות למספר מדינות, נוסדו אמנות למניעת כפל מס, אשר קובעות לאזו מדינה ישלם בעל העסק את המיסים על הכנסותיו.

פעמים רבות אנחנו שואלים את עצמנו, למה בעצם אנחנו משלמים מסים, יש מי שאפילו מציע לנו לא לדווח, לא לתת קבלה, לא לפעול כחוק, אז לא נצטרך לשלם מסים והכסף יישאר אצלנו. אך כפי שמיד נראה, לא רק שמדובר באקט לא חוקי אלא מדובר גם בפגיעה גדולה בכלל הציבור ולא רק במה שאנחנו אוהבים לקרוא "מדינה".

 

מה זה בעצם דיני מסים ולמה כל מדינה מפעילה מערכת לגביית מסים?

הרעיון הוא מאוד פשוט ובסיסי, בשביל שהמדינה תוכל לנהל את עצמה מכל בחינה שהיא, חינוך, תחבורה, צבא וכו', היא צריכה כסף מן הסתם - הדרך של המדינה להחזיק בכסף הזה היא באמצעות מערכת של גביית מסים מהאוכלוסייה. האוכלוסייה אשר נהנית מהשירותים שהמדינה מעניקה, צריכה לשלם על כך באמצעות מסים. מדובר על מסים ישירים כמו מס הכנסה ומסים עקיפים כמו מע"מ (אנחנו משלמים אותו דרך רכישת מוצר ולא באופן ישיר, לכן הוא מס עקיף).

המסים שהמדינה גובה הולכת למספר מסלולים. מסלול אחד הוא משכורות של עובדי מדינה, מסלול שני זה ציוד, מסלול שני אלה תשתיות ומימוש תוכניות ויעדים, מסלול רביעי זה לחסכונות ורזרבה לעתיד, מסלול חמישי לפיתוח ומחקר. המסים שהמדינה גובה אמורים לממש את כל זה. ברור לכל שבלי שהאזרחים ישלמו את המסים, לא יתאפשר לממן את המסלולים הנ"ל. יתרה מזו, אם המדינה לא תגבה מסים או תגבה בצורה חלקית, היא תיכנס למבוי סתום מבחינה כלכלית, כפי שקורה לא פעם למדינות, היא תאלץ לקחת הלוואות, להתמודד עם חובות ומי שיפגע מכך הם האזרחים שלה.

 

גביית מסים היא לא רק לצורך מתן שירותים

כשאנחנו משלמים על שירות מסוים, אנחנו רוצים לדעת לאן הכסף שלנו הולך, אנחנו רוצים לדעת שאנחנו ואחרים כמונו מקבלים את השירות. למדינה יש אינטרס לגבות מאיתנו מסים גם בגלל שזו הדרך שלה לגרום לנו להרגיש שייכות. באמצעות המסים המדינה יוצרת אצלנו תחושה של שייכות גם כלפיה וגם כלפי אנשים אחרים בחברה.

יש לומר, שמערכת המסים גם יוצרת מחויבות של המדינה כלפי האזרח, בעידן המודרני האזרח מצפה לקבל תמורה מהמדינה, הוא מצפה שהמדינה תדאג לו שכן הוא משלם לה מסים ממיטב כספו. לכך יש להוסיף שמבחינת האזרח, ברגע שהוא משלם מסים למדינה, זה אומר שיש לו זכות לומר את אשר על דעתו באופן חופשי, להיות מיוצג מבחינה פוליטית וחברתית, ולהביע התנגדות לצעדי המדינה במידה והוא חש כך. נקודה אחרונה, דיני המסים בישראל קובעים מדרגות מס, כלומר כל אדם משלם מס בהתאם לשכרו, מכאן אנחנו יכולים ללמוד, שדיני המסים מיועדים לצמצם פערים חברתיים ולאפשר מוביליות חברתית לפחות מהצד שלהם. אומנם זה לא תמיד קורה אך אנחנו יכולים לדמיין מה היה קורה אם לא היינו משלמים כלל מסים.
 

יש לך שאלה הנוגעת לדיני מיסים?

אתר "מסקלופדיה" מרכז עבורכם, כאן בקטגוריה מיוחדת זו, את כל המידע המקצועי, העדכונים החמים וכל מה שקשור בדיני מיסים בארץ ובעולם, וכן נושאים רלוונטיים נוספים אחרים בתחום, כפי שנכתבו ע"י צוות המומחים של משרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי ושות' המתמחים בדיני מיסים. כאן תוכלו גם להפנות שאלות וסוגיות שונות בנושא ולקבל מענה מקצועי של מומחי המשרד.

מס מיסוי
נמצאו 17 תוצאות
תמריצים והטבות מס לחברות הזנק בישראל (12-04-18) נכתב ע"י ראניה עלימי עו"ד (רו"ח)
מדינת ישראל באמצעות חקיקה שחוקקה לאורך השנים ועודנה מחוקקת, מעניקה תמריצים ממשלתיים לעסקים וחברות הפועלות בתחומים מסוימים ואף מעניקה הטבות מס למשקיעים בחברות ובמיזמים ובעלי מניותיהם. אשר על כן, ישראל מהווה יעד אטרקטיבי המושך יזמים ומשקיעים מכל העולם. להלן נסקור חלק מהוראות החקיקה שבמסגרתה מעניקה מדינת ישראל תמריצים והטבות מס למיזמים ולעסקים בישראל וכן לבעלי המניות שלהם.
פורסמה עמדתה של רשות המיסים בעניין מיסוי הנפקות "ICO" (25-01-18) נכתב ע"י ראניה עלימי עו"ד (רו"ח)
רשות המסים פרסמה טיוטת חוזר מקצועי בנושא "ICO - הנפקת "אסימונים דיגיטליים" למתן שירותים ו/או מוצרים בפיתוח (Utility Tokens). הטיוטה מתייחסת בין היתר להשלכות המס הנובעות בעת הנפקת אסימונים (מטבעות) דיגיטליים בתמורה להתחייבות למתן שירות/מוצרים בפיתוח בעתיד. לאור חשיבות נושא זה, הבאנו בפניכם את עיקרי ההוראות שנקבעו בטיוטת החוזר.
הרפורמה באופן טיפול המיסוי במשיכות כספים מהחברה על ידי בעל מניות (26-12-17) נכתב ע"י אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); דור שיוביץ משפטן
במאמר זה נעמוד על עיקרי השינוי בהוראות החוק כפי שהובאו בחוזר מס הכנסה בנושא: "סעיף 3(ט1 )לפקודת מס הכנסה – מיסוי בעל מניות מהותי בשל משיכה מחברה" אשר על פיו הוקשחה (לטעמנו באופן דרקוני), החבות במס על פעולות אשר הינם בגדר חו"ז בעלים.
תיקוני חקיקה בתחום המס (11-01-17) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; רימון זינאתי, עו"ד
חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018), התשע"ז-2016 (להלן: "חוק ההתייעלות"), שנכנס לתוקף החל מיום 1.1.2017, כולל תיקוני חקיקה בתחום המס. להלן נסקור את השינויים העיקריים בתחום המס כפי שאלה באו לידי ביטוי במסגרת חוק ההתייעלות.
להמשך קריאה על תיקוני חקיקה בתחום המס
רשות המסים מעלה הילוך - מעצרים ראשונים של ישראלים במסגרת פרשת בנק HSBC השוויצרי (26-09-16) נכתב ע"י ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן
במסגרת מלחמתה של רשות המסים בתופעת העלמות המס אשר נידמה כי זו הפכה לספורט לאומי במדינתנו, עלה בידיה של רשות המסים לפני מספר חודשים להשיג רשימה הכוללת מידע אישי, דפי חשבון ופרטים נוספים של 8,000 ישראלים המחזיקים חשבונות בבנק HSBC בשוויץ (להלן: "HSBC") בסכום כולל של למעלה מ- 10 מיליארד דולר, זאת במסגרת מאבקה של רשות המסים בהון שחור הכולל בין השאר הליכי חקיקה לשם השגת מידע על ישראלים המחזיקים חשבונות בנק ונכסים בחו"ל.
הנחיות לסוף שנה 2017 - שמואל מזון (14-12-17) נכתב ע"י שמואל (סמי) מזון
תזכורת 2017 - מי חייב ומי פטור מחובת דווח שנתי? סקירה מיוחדת של יועץ המס שמואל מזון ובעיקרה לנישומים שהם יחידים תושבי ישראל.
פתיחת עסק – כל מה שצריך וכדאי לדעת (12-05-13) נכתב ע"י יורם שיפר
פתיחת עסק היא תהליך שכל עסק חייב לעבור בדרכו להפוך לכזה. הרישום הכרחי בכל אחת משלוש רשויות המס, ויש לעמוד בדרישות השונות של כל אחת מהרשויות.
הקשר בין חוב אבוד למשרד חקירות (21-12-11) נכתב ע"י שמשון גולדנברג, משרד חקירות "שמשון ג. שירותי חקירות"
על מנת להבין מהם חובות אבודים יש להכיר את פקודת המיסים. כיצד הנושא קשור לתחום החקירות ? מייד נעמוד על כך.
מיסוי רווחי הון (04-10-11) נכתב ע"י
מיסוי רווחי הון הוא אחד מסוגי המס היותר שנויים במחלוקת. הן למצדדים במיסוי רווחי הון והן למתנגדים ישנם טיעונים כבדי משקל, אולם המצב כיום הוא שרווחי הון נהנים מהקלות מס רבות ומרבית המשקיעים כמעט שלא משלמים מס על הכנסותיהם ממסחר בבורסה ובכל מקרה, התשלומים על רווחים מהשקעות בבורסה נמוכים בהרבה ממיסים על עבודת כפיים
להמשך קריאה על מיסוי רווחי הון
מיסוי מתנה בארה"ב- השלכות המס (28-08-11) נכתב ע"י אלי דורון, עורך דין - ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון)
אזרחים אמריקניים רבים אשר מעוניינים להעניק מתנות לקרוביהם נאלצים מדי שנה להתמודד עם דיני מיסוי המתנות הסבוכים במדינתם, אשר מקשים עליהם להבין את חבויות המס שלהם. עם זאת, מכיוון שסכום המתנה הפטור ממס הולך ועולה מדי שנה, האפשרות העומדת בפני האזרח האמריקני להעניק מתנה לקרוביו נהפכת לנגישה וידידותית יותר מתמיד.
12
מפת האתר | עורכי דין | דיני מיסים | קישורים מומלצים | חברה לבניית אתרים | חוקר פרטי